Grissini tarifi
Hem atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz hem de mezelerin servisinde kullanabileceğiniz ev yapımı, katkı maddesiz, çıtır çıtır grissini'ler yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizi Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev'in tarifine alalım. Kepekli un ile de yapabileceğiniz bu grissini'lerin üzerine pişmeden önce dilediğiniz baharatı serpebilirsiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 250-300 (2 su bardağı+1 yemek kaşığı) gram un
- 175 mililitre (3/4 su bardağı) su
- 1 paket kuru maya
- 45 mililitre (3 yemek kaşığı) zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Grissini tarifi Nasıl yapılır?
Maya ve şekeri karıştırın.
Zeytinyağını ilave edin.
Ilık suyu ekleyin.
Unu 2-3 seferde ekleyin
Hamuru 10 dakika kadar yoğurun.
Tuz ilave edip 3 dakika daha yoğurun.
Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanınca fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve hamuru elinizle uzatarak dikdörtgen şeklinde tepsiye yayın.
Üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı sürün.
Dilerseniz baharat serpin.
Streç ile kapatıp 1 saat daha mayalandırın.
Hamurdan şeritler kesin.
Şeritleri hafif uzatarak ve çevirerek tepsiye dizin.
200 derece sıcak fırında 12-15 dakika pişirin. Afiyet olsun...