Granola bar tarifi
Sağlıklı bir atıştırmalık olan granola bar'lar ani tatlı krizlerine en iyi çözümlerden biri. İçeriğindeki yararlı malzemelerle tam bir enerji deposu olan granola evde de kolayca hazırlanabilen bir lezzet. Bu bar'ları ağzı kapalı hava almayan bir kavanozda sakladığınızda ömrünün uzayacağını ve sağlıklı atıştırmalık keyfini sürdürebileceğinizi unutmayın.
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı yulaf
- 1 bardak kuru üzüm
- Hindistan cevizi
- Badem
- Kaju
- Hurma
- 2 yemek kaşığı bal
- Fıstık ezmesi
- 1 kaşık pekmez (daha gevrek olmasını isterseniz)
Granola bar tarifi Nasıl yapılır?
İsteğe göre çeşitlendirebileceğiniz kuru üzüm, badem, kaju ve hurma gibi malzemeleri mutfak robotu ile hamurumsu bir kıvama getirin. Dilerseniz kuru yemişleri önceden 5 dakika fırında ısıtarak gevrek hale getirin. Daha sonra yulaf ezmesi ve Hindistan cevizini bu karışım ile harmanlayın.
Pekmez, bal ve fıstık ezmesini bir kapta ısıtın. Isıtılan bu karışımı hamurumsu malzeme ile karıştırın ve tepsiye yayın, elinizle karışıma şekil verebilir ve karışımın daha sıkı hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine malzemeleri yerleştirerek 15-20 dakika kadar 175 derece sıcaklıktaki fırında pişirin. Pişen granolaları biraz soğuduktan sonra bıçak yardımıyla bar şeklinde kesebilirsiniz.
Granola barları soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Granola barları dilerseniz uzun çubuklar şeklinde veya yuvarlak kurabiye şeklinde de yapabilirsiniz. Sunum şekli sizin isteğinize ve yaratıcılığınıza göre değişiklik gösterebilir.