Glorik çorbası tarifi
Bitlis mutfağına ait bir çorba olan glorik çorbası Doğu Anadolu'da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Salçalı yuvarlama çorbası olarak da bilinen glorik çorbası özellikle kış aylarında doyurucu olmasıyla lezzetli bir çorba alternatifi sunuyor. İşte glorik çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- Yarım kg yağsız dana kıyma
- 2 domates
- 250 gram köftelik bulgur
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Bir tutam tuz
Glorik çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Kıymayı akşamdan tuzlayın ve yoğurup derin bir kaba alın.
Kıymaya bulguru ekleyip yoğurun.
Ardından nohut büyüklüğünde parçalar alarak minik köfteler hazırlayın.
Domatesi kabuklarını soyarak rendeleyin ya da kışlık domates soslarından kullanın.
Daha sonra salça ekleyip karıştırın ve sıcak suyla baharatları ekleyip kaynamaya bırakın.
Son olarak ıslanmış nohutları da ekledikten sonra 20 dakika kadar kaynatın.
Bu sürenin ardından köfteleri de ilave ederek on dakika daha kaynatın.
Glorik çorbasını derin çorba kasesinde sıcak servis edin.
Afiyet olsun...