GeriMeze Tarifleri Girit ezmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Girit ezmesi tarifi

Girit ezmesi tarifi

Girit ezmesi son dönemin en gözde mezelerinin başında geliyor. Peynir sevenler için rüya gibi bir lezzet olan Girit ezmesinin bir benzeri de Yunan mutfağında ‘tirokafteri’ adıyla yer alıyor. Meze sofralarının yanı sıra kahvaltılık olarak ya da kanepelerinizde de kullanabileceğiniz Girit ezmesinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram tam yağlı beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı lor
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş badem
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak

Süslemek için:

  • Kırmızı toz biber
  • Dereotu

Girit ezmesi tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsağı ezip derin bir kaseye alın.

Üzerine peynirleri ve zeytinyağını ekleyip çatalla ezerek harmanlayın.

İrice dövdüğünüz Antep fıstığı ceviz ve bademi de ilave edip güzelce karıştırın.

Biraz daha yumuşak bir kıvam isterseniz zeytinyağı miktarını artırabilirsiniz.

Servis tabağına aldıktan sonra dilerseniz üzerine kırmızı toz biber ve ince kıyılmış dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun…