Gelinim Mutfakta pofuduk tavuk tarifi: Pofuduk tavuk nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışması hafta içi her gün farklı tariflerle sofralarımıza konuk oluyor. Günün tarifi Gelinim Mutfakta pofuduk tavuk izleyenler tarafından merak konusu oldu. Peki pofuduk tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta pofuduk tavuk tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta pofuduk tavuk tarifi ile akşam menülerimizde yer edinmeye hazırlanıyor. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli pofuduk tavuk tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...
Pofuduk Tavuk Malzemeleri
Yarım kilo tavuk göğsü
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı somates salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tavuğu bulamak için;
1 yumurta akı
Arzuya göre baharat
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Pofuduk Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk göğsünü bir parmak kalınlığında uzunlamasına dilimleyin.
Yumurta sarısı, yoğurdu çırpın. Ezilmiş sarımsakları ve baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra tavukları bu sosa bulayın.
Soslanmış tavukların üzerini streç filmle kapatın ve buz dolabına kaldırın.
Diğer yandan yumurta akını tuz ilave ederek köpürene kadar çırpın.
Arzuya göre baharat da ekleyip karıştırın.
Tavaya yağı alın ve dolapta tavuklar yarım saat bekledikten sonra çıkarın.
Tavukları yumurta akına bulayıp kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun...