Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm tarifi ve malzemeleri: Katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır?
Ekranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm tarifi ile sofralarımıza geliyor. Ekran başındaki izleyicilerin merak ettiği katlı kaşarlı dürüm kolay malzemeleri ve yapım aşamalarıyla akşam menülerinde yerini aldı. Peki, evde katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm tarifi ve malzemeleri...
Hafta içi her gün menülerimizi belirleyen Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm tarifi aranan lezzetlerden biri oldu. Birbirinden farklı tarifleriyle dikkat çeken Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm evde kolay yapımı ve malzemeleri ile hemen aşağıda...
KATLI KAŞARLI DÜRÜM MALZEMELERİ
350 gram tavuk kalça şiş
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet köy biberi
300 gram mantar
1 demet maydanoz
200 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kajun baharatı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tortillası için;
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
KATLI KAŞARLI DÜRÜM NASIL YAPILIR?
Öncelikle tortilla ekmeğini hazırlayarak başlayalım. Bunun için; derin bir kasenin içerisine aldığınız unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Ilıttığınız suyu oluşturduğunuz bu havuzun içerisine boşaltıp, kenarlardan unları alarak yavaş yavaş kulak memesi kıvamına getirin. Hamurunuz cıvık olursa biraz daha un, sert olduysa biraz daha su ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini nemli bir bezle kapattıktan sonra yarım saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken diğer yandan dürüm malzemelerini hazırlamaya başlayın.
Soğanları piyazlık doğrayarak tavaya alın. biraz soteledikten sonra biberleri ince ince dilimleyip tavaya ekleyin.
Ardından tavukları ve mantarları da ilave edip pişirmeye bırakın.
Suyunu çekince baharatları ve tuzu ekleyin ve altı kısık bir şekilde soteleyin.
Son olarak ince kıyılmış maydanozları ve rendelenmiş kaşarları da ilave ederek altını kapatın.
Dinlenen hamur bezeleri unlanmış zemine aldıktan sonra bir merdane yardımıyla yuvarlak bir biçimde açın. Lavaş boyutunda açtığınız hamurlarınızı ısınmış yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
Tortilla ekmeğine hazırladığınız dürüm malzemelerini paylaştırarak, sarın ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun...