Gelinim Mutfakta kadayıflı kek tarifi: Lezzet şöleni muhallebili kadayıflı kek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta kadayıflı kek tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Günün tatlısı olan kadayıflı kek pratik yapımı ve lezzetiyle misafirlerinize en güzel alternatif tariflerden biri. Muhallebisi, kadayıfıyla yiyenlere lezzet şöleni yaşatan kadayıflı kek nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kadayıflı kek tarifi ve malzemeleri...
Kadayıflı kek, farklı tarzda bir kek arayanların favorisi olacak. Üzeri çıtır çıtır kızarmış kadayıflı ve muhallebili kadayıflı kek tarifi merak edenlere detaylar hemen aşağıda...
200 gram kadayıf
100 gram kavrulmuş kadayıf
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
2 paket krem şanti
1 çay bardağı toz fıstık
KADAYIFLI KEK NASIL YAPILIR?
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Ardından sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Son olarak ceviz içi ve kadayıfı da ilave edip iyice karıştırın.
Tepsinizi yağlayın ve kavrulmuş kadayıfın yarısını serpin.
Ardından kek harcını tepsiye yayın ve üzerine de kalan kavrulmuş kadayıfı ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Keki fırından çıkarınca soğuması için kenara alın.
Kekin şerbeti için; şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynatın.
Sıcak şerbeti, soğuk kekin üzerine dökün ve soğuyana kadar bekleyin.
Üzeri için; Bir sos tenceresinde un, süt, şekeri kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebinin altını kapatığ krem şantiyi ekleyin ve iyice çırpın.
Soğuyan kremayı muhallebinin üzerine yayın ve üzerini toz fıstık ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...