Gazete baklavası tarifi
Bayramlar, baklavasız olmaz. Her çeşidi birbirinden güzel olan baklava, bayramların geleneksel lezzetlerinden. Gazete baklavası da çıtır çıtır dokusuyla gönlünüzde yer edecek. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değer. Dilerseniz tatlınızın iç harcını fıstık, fındık veya cevizle hazırlayabilirsiniz. Peki gazete baklavası nasıl yapılır? Denemek isteyenler için gazete baklavası tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 75 gram tereyağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
İç harcı için:
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Gazete baklavası tarifi Nasıl yapılır?
Tatlınızın ilk olarak şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu tencerede 30 dakika kadar pişirin. Karışım kaynadıktan sonra limonun suyunu ilave edip güzelce karıştırın. Hazır olan şerbetinizi soğumaya bırakın.
Baklava hamuru için yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tereyağı, sirke, kabartma tozu, limon suyu ve tuzu derin bir kapta güzelce çırpın.
Ardından yavaş yavaş unu ilave edin. Yumuşak kıvamda hamur elde edince bir süre dinlendirin.
Daha sonra hamurunuzdan bezeler alın.
Açılan yufkaları oklavaya sarın ve büzün.
Oklavadan ayırıp bir kağıdın üzerine serin.
Daha sonra üzerine de ceviz serpip kağıdın iki ucundan da tutarak kaldırın ve yufkayı sarın.
Sardığınız yufkayı dilimleyip fırın tepsinize yerleştirin.
Diğer yufkaları da yerleştirirken tepside boşluk kalmamasına dikkat edin.
Tereyağını da eritip üzerine gezdirin.
Daha sonra sıvı yağını tatlının üzerine gezdirin.
Fırına verip üzeri kızarana kadar güzelce pişirin.
Fırından çıkınca soğuyan şerbetinizi de üzerine dökün.
Afiyet olsun...