GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında tavuk but tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında tavuk but tarifi

Fırında tavuk but tarifi

Severek yediğiniz tavuk budunu bir de fırında pişirerek deneyin...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 parça tavuk eti
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kekik
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında tavuk but tarifi Nasıl yapılır?

Sekiz parça tavuğu fırına dayanıklı cam bir kaba dizin.

Bir tencerede sıvı yağ ile ince kıyılmış soğan, sarımsak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı 1,5 su bardağı su ile iyice kaynatın. Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın.

Orta derecedeki fırında 60 dakika pişirin