GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında sebzeli tavuk but tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında sebzeli tavuk but tarifi

Fırında sebzeli tavuk but tarifi

Sebze ve tavuğun uyumunu fırında pişirerek, daha lezettli denemelisiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8-10 adet piliç but
  • 4 büyük patates
  • 500 gram konserve bezelye
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı domates salçası

Fırında sebzeli tavuk but tarifi Nasıl yapılır?

Butların derilerini tamamen soyun ve yıkayın. Patatesler iri elma dilimi şeklinde doğrayın.

Fırına dayanıklı geniş bir cam tepsiye butları ve patatesleri dizin, bezelyeleri serpin. Salçaya tüm baharatları ekleyin, 1 su bardağı su ile seyrelterek yemeğin üzerine dökün.

Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.