Son Güncelleme:
Fırında sebzeli tavuk but tarifi
Sebze ve tavuğun uyumunu fırında pişirerek, daha lezettli denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 8-10 adet piliç but
- 4 büyük patates
- 500 gram konserve bezelye
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- Zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı domates salçası
Fırında sebzeli tavuk but tarifi Nasıl yapılır?
Butların derilerini tamamen soyun ve yıkayın. Patatesler iri elma dilimi şeklinde doğrayın.
Fırına dayanıklı geniş bir cam tepsiye butları ve patatesleri dizin, bezelyeleri serpin. Salçaya tüm baharatları ekleyin, 1 su bardağı su ile seyrelterek yemeğin üzerine dökün.
Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.