GeriBalık Tarifleri Fırında karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında karides tarifi

Fırında karides tarifi

Hem hafif he de çok lezzetli bir yemek yapmaya ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ karides
  • 4 dilim kepekli veya çavdar unlu ekmek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Fırında karides tarifi Nasıl yapılır?

Küçük boy bir fırın kabının tabanını hafifçe yağlayın ve karidesleri dizin. Varsa beyaz şarabı karideslerin üzerine gezdirin. Öte yandan çavdarlı ya da kepekli ekmeğin kabuk kısımlarını çıkardıktan sonra, elinizle ekmekleri un gibi ufalayıp karideslerin üzerine serpiştirin. Tuz ve karabiberi ekleyip, çok ince kıyılmış maydanozları da gelişi güzel dağıtarak yerleştirin. En üstüne zeytinyağını gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırının orta gözünde 12-15 dakika kadar pişirin. Çıkınca sıcak sıcak servis yapın.