Fındıklı dondurma tarifi
Yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı dondurmayı fındıklı denemeye ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı fındık
- 1 çay kaşığı vanilya
- 4 adet yumurta sarısı
Fındıklı dondurma tarifi Nasıl yapılır?
Fındıkları 5 dakika kavurarak kabuklarını soyun. 2 yemek kaşığı şeker ile dövün veya robottan geçirin.
Sütü ve vanilyayı tencereye koyarak karıştırın. Bir kenarda yumurta sarılarını çırpın. Kalan toz şekeri, yumurta sarılarına ekleyerek koyu bir kıvama gelene kadar çırpın. Daha sonra tenceredeki sütü süzgeçten geçirerek yavaş yavaş yumurta sarılarına ilave edin.
Bir tencerenin içine sıcak su koyarak içine bir kase yerleştirin. Hazırladığınız karışımı dövülmüş fındıklarla birlikte bu kasenin içine boşaltın ve kısık ateşte karıştırın.
Tenceredeki su kaynadığında dondurmayı krema kıvamında oluncaya kadar karıştırın. Krema kıvamına gelen dondurmayı ocaktan alın ve bir kaba koyarak buzluğa yerleştirin. Buzluğa yerleştirdiğiniz dondurmayı daha lezzetli olması için aralıklara iki kez çırpın.
İyice donduktan sonra servise sunabilirsiniz.