Geriİncili Gastronomi Rehberi Ev Yapımı Dondurmanın Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Yapımı Dondurmanın Püf Noktaları

Ev Yapımı Dondurmanın Püf Noktaları

Yazı dondurmasız geçirmek istemeyen ama paketli gıdalardan uzak duranlar! Ev yapımı dondurmaya ne dersiniz?

Üstelik ev yapımı dondurma maliyeti düşük ve oldukça lezzetli bir seçenek. Özellikle çocuklarınızla birlikte yaparsanız şahane bir ev aktivitesi de sizi bekliyor olacak. İyi bir ev dondurması yapmanın püf noktaları ise şöyle;

İyi bir dondurma yağlı bir sütten olur. Keçi sütü tercih edebilirsiniz. Keçi sütü yoksa inek, manda gibi sütlerle de yapılabilir. Yoğurt kullanarak da dondurma yapmanız mümkün, hatta kıvam için yoğurdu tercih etmenizi öneririz. Ev yapımı bir dondurmanın içerisinde kullanacağınız meyvelerin mutlaka taze meyvelerden seçilmesi gerekir. Dondurmanın doğru kıvama ulaşması için bolca karıştırmalı, döktüğünüz kabın tamamen kuru olmasına özen göstermelisiniz. Karışımı, donduracağınız kaba döktükten sonra kabarcıkların kalmaması için bir iki defa kabı tezgâha vurmalısınız.

Kullanacağınız meyveyi yıkayın ve saplarından ayırın. Üzerine şeker ve limon suyunu ilave edip çırpın ya da blendırdan geçirin. Püre haline geldikten sonra iki yemek kaşığı yoğurt ilave edin ve çırpmaya devam edin. Çiğ kremayı katılaşana kadar ayrı bir kapta çırpıp dondurma karışımına ilave edin. Dondurmayı kaba boşaltıp buzluğa kaldırın ve donmasını bekleyin. Afiyet olsun.

False