GeriTatlı Tarifleri Eton mess tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Eton mess tarifi

Eton mess tarifi

Adını İngiltere'nin Eton şehrinden alan bu tatlının hikayesi çok ilginç. Pikniğe giden bir grup genç, yanlarına birkaç atıştırmalık ve Pavlova tatlısı alıyor fakat yolda giderken Pavlova düşüp parçalanıyor. Gençler tatlı ziyan olmasın diye kalan parçaları toplayıp ve plastik bardaklara paylaştırıyor. Böylece bu tatlı ortaya çıkar ve ismi "Eton mess" yani "Eton'daki karmaşa" olarak kalıyor. Ünlü İtalyan Şef Massimo Bottura'nın Oops I Dropped the Lemon Tart tatlısını da hatırlatan Eton mess'in orijinal tarifinde çilek, çırpılmış krema ve beze bulunuyor. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev sizin için bu tatlıyı biraz daha farklılaştırdı. Kremasını değiştirip ve merengin tatlılığını dengelemek için ekşi orman meyvesi ekleyen Jerdev'in tarifi aşağıda. Afiyet olsun... 

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Mereng için:

  • 2 adet yumurta akı
  • 100 gram (yarım su bardağı) şeker

Krema için:

  • 200 mililitre krema
  • 100 gram mascarpone (veya cheesecake için kullanılan başka bir peynir)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Frambuaz ve vişne (ya da dilediğiniz başka meyveler)
  • Yarım portakalın suyu
  • Yarım portakalın kabuğunun rendesi
  • Yarım limonun kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişasta
  • 1 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 30 gram bitter çikolata rendesi

Eton mess tarifi Nasıl yapılır?

Mikserde yumurta aklarını şeker ile 3-4 dakika çırpın.

Dilediğiniz duyu kullanarak veya kaşık ile pişirme kağıdı serilmiş tepsiye ceviz boyutunda merengi sıkın.

110 derecede ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin. İçi hafif nemli kalmalı.

Tamamen soğutun.

O arada meyveleri hazırlayın.

Tencereye meyveleri şekeri limon ve portakal kabuğun rendesini ve yarım portakal suyunu alın.

Kaynama noktasına getirin.

Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.

Karıştırarak meyvelere ilave edin.

Kaseye alıp soğutun.

Eton mess tarifi

Kreması için mikserde peyniri 2 dakika kadar çırpın.

Krema ve pudra şekerini ilave edin.

3-4 dakika çırpın. Krema hazır.

Kuplara kat kat olacak şekilde mereng - krema - meyve olarak dizin.

Üzerine rendelenmiş çikolata serpin. Afiyet olsun...