Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Etli yaprak sarması tarifi
Yaprak sarmasına hayır diyecek çok az kişi vardır. Hele de etli ise tadına doyum olmaz. Birçok farklı yaprak çeşidiyle yapılsa da en klasikleşmişi üzüm sarmasıdır. Zeytinyağlı olarak sofralarımızda sık sık yer alan bu lezzeti etli de mutlaka denemelisiniz. Mayhoş üzüm yaprağıyla eti buluşturan bu lezzet sofralarınızın yeni favorisi olacak. Peki Giresun usulü etli üzüm yaprağı sarması nasıl yapılır? İşte tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram üzüm yaprağı
- 500 gram kıyma
- 2 çay bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Nane
- Tuz
Etli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?
- Üzüm yapraklarının saplarını koparıp, yıkayın.
- Daha sonra haşlayın ve soğumaya bırakın.
- Eğer salamura yapraktan yapacaksanız birkaç saat soğuk suda bekletin.
- Bu şekilde tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
- İç harcı için pirinçleri güzelce yıkayın.
- Soğanların kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
- Maydanozları da ince ince doğrayın.
- Kıyma, maydanoz, nane, tuz, pirinç ve salçanın yarısını bir kaba alın.
- İyice yoğurarak iç harcı hazırlayın.
- Hazırladığınız harcı üzüm yapraklarının içine koyarak sarın.
- Sarmaları tencereye yerleştirin.
- Üzeri için salça, yağ, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
- Bu sosu sarmaların üzerinde gezdirip, pişirin.
- Afiyet olsun.