GeriEt Yemeği Tarifleri Etli taco tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli taco tarifi

Etli taco tarifi

Taco, Meksika mutfağının en tanınmış yemeklerinden. Mısır unundan yapılan ve tortilla denen lavaşların içine konan et, fasulye, biber gibi malzemelerle elde edilen taco yanında avokado sosuyla farklı lezzet arayanların favorilerinden biri haline gelebilecek bir yemek. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun diyor taco tarifini aşağı bırakıyoruz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş jalapeno biberi
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 çay bardağı Meksika fasulyesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Toz kişniş
  • Cheddar peyniri
  • Mısır unlu tortilla

Etli taco tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin.

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin.

Kıymayı ekleyip kavurun.

Kapya biberi ve jalapeno biberi ince ince dilimleyin.

Kıymanın rengi dönünce biberleri, konserve mısırı ve Meksika fasulyesini malzemeye ilave edin.

Tuz ve karabiberini de ekleyip biberler yumuşayana kadar pişirin.

Bu esnada cheddar’ı rendeleyin.

Tortilla’ları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Kıymalı harcı tortilla’lara paylaştırıp üzerine rendelenmiş peynir serpin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp taco’ları peynirler eriyene kadar fırınlayın.

Sıcak servis edin.