Etli kereviz yemeği tarifi
Kereviz genelde zeytinyağlısıyla ya da salatasıyla sevilen bir sebze ama kışın ille de sıcak yemek arayanlar için kuşbaşı etle pişirilmiş hali de oldukça lezzetli oluyor. Havuç ve patatesin de katkısıyla hem bereketlenen hem de lezzetlenen etli kereviz yemeği kış sofralarınızın favorileri arasına girmeye aday. Sap ve yapraklarıyla birlikte pişirdiğinizde aromasını daha da yoğun hissedeceğiniz etli kereviz yemeğinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 100 gram dana kuşbaşı
- 2 adet kereviz (saplarını da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı kadar un
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Etli kereviz yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Havucu soyup dilimleyin.
Kerevizleri ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Kerevizleri kararmaması için unlu suda bekletin.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce soğanları sonra da sarımsakları yağda kavurun.
Ardından kuşbaşı etleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Etler suyunu salıp çekince salçayı ekleyip kavurun.
Havuçları da tencereye ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
Havuçlar yumuşadıktan sonra patates ve kerevizleri de ilave edin.
Tuz ve karabiber ile birlikte sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Son olarak kereviz yapraklarını da ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun.