Etli bamya yemeği tarifi
Bamya yaz aylarının en sevilen ve en sağlıklı sebzelerindendir. Zeytinyağlı, tavuklu ya da kıymalı yapılabilen bamya yemeğini bu tarifimizde de kuzu kuşbaşı ile denedik ve yine mükemmel bir sonuç elde ettik. Sizin için etli bamya yemeğinin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Şimdiden elinize sağlık...
Yapımı için malzemeler
- 250 gram bamya
- 150 gram kuzu kuşbaşı
- 3 adet orta boy olgun domates
- 3-4 adet küçük diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 adet kuru soğan
- 3 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Etli bamya yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Önce eti 3 çay bardağı su, 1 küçük boy kuru soğan, yarım çay bardağı su ile pişmeye yakın ayarda 15-20 dakika pişirin.
Bamyaları temizleyip yıkadıktan sonra kağıt havlu üzerinde kurutun.
Bamyalar kururken domatesleri küp küp doğrayın.
Sarımsakları temizleyin, büyük olanlarını 2 ya da 3'e bölün.
Sapları temizlenmiş bamyaları, sarımsakları, küp domatesleri, limon suyunu ve tuzu derince bir kapta harmanlayın.
Daha önceden pişirdiğiniz etlerin üzerine limon, sarımsak, domates ve harmanlanmış bamyaları ekleyin.
Tüm karışıma orta boy tencere için malzeme seviyesinin altında ılık su ekleyin.
Yemeğe ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin.
Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Yemeği pişme esnasında sık karıştırmayın çünkü bamya çok nazik bir sebzedir ve fazla karıştırırsanız salyalanabilir.
Pişen yemeği pilavla servis edin. Afiyet olsun...