GeriHamur İşi Tarifleri Erzurum ketesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erzurum ketesi tarifi

Erzurum ketesi tarifi

Kete bir çok yörede farklı çeşitlerle yapılan bir hamur işidir. Bu tarifimizde de Erzurum yöresine ait keteyi anlatacağız. İsterseniz çayın yanında isterseniz de günün her saati keyifle yiyebilirsiniz. Üstelik uzun süre bayatlamadığı için saklayıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Erzurum ketesini evde denemek isteyenler için işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 litre süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker ( 1 tatlı kaşığı)
  • Aldığı kadar un 

Arası için;

  • 250 gram tereyağ 
  • 3 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta

Erzurum ketesi tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak kete hamuru için maya ile birlikte su, sıvı yağ ve sütü karıştırın.

Daha sonra tuz, şeker ve unu ekleyip yoğurun.

Hamurunuzu kulak memesi kıvamından daha yumuşak ama ele de yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

10 dakika dinlendirip bezelere ayırın.

Daha sonra bezeleri ince açıp üzerine erittiğiniz yağ karışımını sürün. Bu şekilde 3 beze üst üste koyun.

En üsttekini de yağlayıp rulo yapın. Her 3 bezede bir rulo yapın.

Yaptığınız ruloyu 4 parmak genişliğinde kesip iç kısmından bastırın.

Üzerlerine yumurta sürüp fırında 200-250 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...