GeriKurabiye Tarifleri Elmalı kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye, mis gibi kokusyla 5 çaylarının en güzel eşlikçisi. Gevrek hamuru ve nefis tarçınlı ve elmalı iç harcıyla sofralarınızı süsleyecek. Yapımı da çok kolay. Ayrıca kurabiye hamuru için tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Peki elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte güzel kokusuyla elmalı kurabiye tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için:

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Elmalı rendeleyip geniş bir tavaya alın.

Üzerine toz şekeri serpin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Tarçını da ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Pudra şekeri ve tereyağını yoğurma kabına alıp karıştırın.

Ardından sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.

Hamuru üç bezeye ayırın.

Hafifçe unladığınız tezgahta her bezeyi yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 8 parçaya bölün.

Her parçaya elmalı harçtan ekleyip rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin.

180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Fırından çıkarınca biraz soğuması için bekletin ve üzerine pudra şekeri serpin.

Elmalı kurabiyeniz hazır! Afiyet olsun...