GeriAtıştırmalık Tarifleri Dürüm Fransız tostu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dürüm Fransız tostu tarifi

Dürüm Fransız tostu tarifi

Fransız tostunu çikolatalı fındık kremasıyla birlikte yediğinizde tadına tat katılacak...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 dilim kabukları çıkarılmış beyaz ekmek
  • 1 bardak kakaolu fındık kreması
  • 2 adet şerit halinde kesilmiş muz
  • 1 büyük yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Dürüm Fransız tostu tarifi Nasıl yapılır?

Her dilim ekmeği iyice incelene kadar ezin ve her bir dilimi bol miktarda fındık kremasına bulayın. İçine ince şerit muzu koyup rulo halinde yuvarlayın.

Küçük bir kapta yumurta, süt ve vanilyayı çırpın ve orta derece ateşte hafif tereyağı sürülmüş tavaya döküp altın sarısı olana kadar pişirin. Daha sonra bu kreplerin içine ekmekleri yerleştirin ve sıcak servis edin.