GeriTatlı Tarifleri Donut tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Donut tarifi

Donut tarifi

Amerikan kültüründe kahvaltıları süsleyen donut, Türkiye’de genellikle kahve yanında tüketilir. Peki evde hazır alınmış gibi donut yapmak ister misiniz? Misafirlerinize, doğum günlerine veya çocuklarınıza rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzete herkes bayılacak. Farklı süslemelerle daha da dikkat çekici hale getirebileceğiniz donut nasıl yapılır? Tarifi bizden, zevkle süslemesi sizden…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Donut tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak mayayı bir kase içinde ılık suda eritin.

Yoğurma kabınıza un, şeker, tuz ekleyin.

Erittiğiniz mayayı, sütü, iki yumurtanın sarısını ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip hamuru iyice yoğurun.

Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir.

Mayalanmasını beklemeden hamuru ikiye bölüp bolca unladığınız tezgahta açın.

Su bardağı yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesin ve halka şeklini vermek için ortasını da şişe kapağıyla kesin.

Hazırladığınız donutların üzerine örtü örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalandıktan sonra kabarmış olan donutları bol yağda kızartın.

Kızaran donutları soğumaya bırakın.

Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı soğumuş donutların üzerine sürün ve dilediğimiz gibi süsleyin.

Ya da ılık donutları toz şeker ve tarçını karıştırarak hazırladığınız karışımla lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.