GeriEt Yemeği Tarifleri Dik dik kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dik dik kebabı tarifi

Dik dik kebabı tarifi

Dik dik kebabı adıyla özdeşlemiş bir lezzettir. Diğer kebaplara nazaran yapımı sizi yormayacak cinsten. Tek yapmanız gereken yufkaları rulo haline getirerek küçük parçalara bölmek ve o parçaları dik bir şekilde tabağa koyup üstüne tavukları dizmek. İşte hepsi bu kadar! Osmanlı saray mutfağının, geleneksel Bursa mutfak kültürüne katkısı olan yemeklerindendir. Kebap ziyafeti çekmek isterseniz bu tarif tam size göre. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • Domates salçası
  • Tuz
       

Hamuru İçin:

(İsteğe göre hazır yufka da kullanılabilir)

  • 200 gram un
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • 2 bardak su

Dik dik kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk ve kuru soğanı doğrayarak tencereye koyun.

Salçası ve tuzunu ilave ettikten sonra üzerine bir bardak sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın.

Hamuru için; un, yumurta, tuz ve suyu bir kaseye alın ve tüm malzemeyi yoğurun.

Hamurdan bezeler yaparak bezeleri oklava yardımı ile börek yufkası kalınlığında açın. (Hazır yufka da kullanılabilir).

Oklava ile rulo haline getirdiğiniz yufkayı yaklaşık 3 santimetre kalınlığında keserek tepsiye dizin.

Tepsiye dik olarak yerleştirdiğiniz yufkaları üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirin.

Pembeleşince fırından alın ve soğuması için bekleyin.

Soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırladığınız tavuklu harcı sıcak olarak dökün.

Tavuk parçalarını yufkaların üzerine yerleştirip 5-10 dakika yufkaların yumuşamasını bekledikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...