GeriYemek Tarifleri Darı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Darı çorbası tarifi

Darı çorbası tarifi

Giresun mutfağına ait mısır çorbasının sağlığa faydaları oldukça fazla. Dondurulmuş mısır ile de yapabileceğiniz bu çorba Karadeniz yöresinde mısır yarması ile yapılıyor. Peki darı çorbası nasıl yapılır? Çorbayı kuru fasulye ile daha da lezzetlendirebilir veya sütlü yapabilirsiniz. Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak darı çorbası tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı mısır yarması
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik

Darı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kuru fasulye ve mısır yarmasını akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın.

Suda tutup, yumuşattığınız fasulye ve mısır yarmasını süzün.

Süzdükten sonra tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin.

Tuzunu da ekledikten sonra kaynayana kadar orta ateşte pişirin.

Servis sırasında nane ve kekik ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.