GeriPilav Tarifleri Dane pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dane pilavı tarifi

Dane pilavı tarifi

Osmanlı mutfağını evinize getirin. Geleneksel bu lezzeti çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Dane pilavı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak pirinci yıkayıp, süzün. Eğer sert bir pirinçse 1-2 saat suda bekletin.

Bir tencerede suyu kaynatın ve yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri içine ekleyin. Pirinçler kaynayıncaya dek orta, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pilavın üzeri delik delik olunca, tereyağını bir tavada kızdırın ve pilavın üzerine gezdirin. Karabiber serperek hafifçe karıştırıp, havalandırın. Sıcak servis edin.