GeriMakarna Tarifleri Dana külbastılı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dana külbastılı makarna tarifi

Dana külbastılı makarna tarifi
Makarnayı lezzetiyle zenginleştiren külbastı eti ile deneyin.

Külbastı dananın da kuzunun da en lezzetli kısımlarından biridir. Tek başına lokum gibi bir tadı ve kıvamı olduğu gibi içine girdiği yemekleri de lezzetlendirir. Bunun en iyi örneklerinden biri de dana külbastı ile hazırladığımız bu şahane makarna tarifi. Kısa sürede hazırlayıp misafirlerinize bile gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz dana külbastılı makarnanın tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket mafakline makarna
  • 200 gram dana külbastı eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 dal taze soğan
  • 2-3 yaprak beyaz lahana
  • 1 adet chili biberi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Dana külbastılı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.

İri doğradığınız dana külbastıları yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat bekletin.

3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak ve yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça ve etleri ilave edip etler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. İri doğradığınız taze soğan, ince doğradığınız beyaz lahana, chili biberi ve haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.