Çürük çorbası tarifi
Çürük çorbası aslında Adana mutfağına ait bir sokak lezzeti. İçinde yanak, boyun, beyin, dil gibi kelle parçaları bulunan bu çorba, kentte genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Zaman zaman Maraş usulü kelle paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat sevenlerin favorilerinden. Dilerseniz bu sokak lezzetini evinizde de yapabilirsiniz. İşte kolay çürük tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 adet kuzu boyun
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limonun suyu
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Çürük çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Boynu düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Tuzu da ilave edip pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladığında kapağını kapatıp altını kısın ve 15-20 dakika bu şekilde pişirin. Etler kemikten kolayca ayrılacak kıvama gelmeli.
Pişen boyunu tencereden alıp etlerini bir çatal yardımıyla ayıklayıp didikleyin.
Etleri yeniden tenceredeki et suyuna ekleyip bir kez daha pişirmeye başlayın.
Diğer yanda sarımsakları dövün.
Zeytinyağını bir tavada kızdırıp sarımsakları bu yağda kavurun.
Ardından salçayı da sarımsaklara ekleyip onu da kavurun.
Çorba kaynamaya başlayınca salçalı sarımsağı da tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber, pul biber ve limon suyunu ilave edip hepsini 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…