GeriTatlı Tarifleri Çubuk baklava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çubuk baklava tarifi

Çubuk baklava tarifi

Türk geleneğinin vazgeçilmez lezzeti baklavayı evlerde yapmak artık çok kolay!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Hamuru için:
    • 2 adet yumurta
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 kahve fincanı süt
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    • Alabildiği kadar un
    • 1 bardak nişasta
    • 125 gram tereyağı
    İçi için:
    • 6 dilim balkabağı
    • 1 bardak toz şeker
    • 1 bardak ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    Şerbet için:
    • 3 bardak toz şeker
    • 3 bardak su

    Çubuk baklava tarifi Nasıl yapılır?

    Kabakları, su koymadan şekerle pişirin. İçine tarçın ve ceviz atıp çatalla ezin.

    Unun içine yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağ koyup yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin.

    Büyük ve ince bir yufka açıp ortadan kesin. Hazırladığınız harcı yufkaya yerleştirip rulo şeklinde katlayın. 10 santimetre boyunda kesin.

    175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Şerbeti için şekeri suyla birlikte kaynatın. Soğuması için bekletin. Şerbeti tatlıların üzerinde gezdirip servis yapın.