Consomme Royale tarifi
MasterChef Türkiye'de eleme gecelerine damga vuran yemeklerden biri olan "Consomme Royale", Şef Somer Sivrioğlu'nun özel tarifiyle göz dolduruyor. Custard kreması ve domateslerin eşsiz uyumuyla başlı başına bir öğün olma özelliği taşıyan yemek, kolay yapımıyla sofralarda her zaman yerini alabilir. Fransız mutfağına özgü bu özel çorbanın tüm incelikleri ünlü şefin anlatımıyla sizlerle...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram organik Çanakkale veya çeri domates
Bouquet garni için:
- 100 gram sarı çeri domates (mümkünse farklı şekillerde renkli çeri domates)
- 1 adet sert yeşil domates
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım baş rezene kökü
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demek tarhun otu
- Çeyrek demet fesleğen
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
Krema custard için:
- Yarım bardak krema
- Yarım bardak süt
- 2 adet yumurta
- 4 yumurta sarısı
- Muskat cevizi
- Çeyrek çay kaşığı tuz
Consomme Royale tarifi Nasıl yapılır?
Soğan, rezene ve sarımsakları tencerede terletin.
Bütün domates çeşitlerini blender'da çekin ve tencereye ekleyin.
Buzdolabında soğuttuğunuz yumurta beyazlarını hafif çırpıp tencereye ilave edin ve pişirmeye bırakın.
Yumurta sarıları ile kremayı, süt, kalan yumurtaları ve muskat cevizini çırpın ve süzün.
Süzülmüş karışımı tencerede 60 dereceye kadar çıkartın.
Elde ettiğiniz krema karışımını pişirme kaplarına paylaştırıp, yerleştireceğiniz zemine kaynar su ilave edin.
150 derecede 35 dakika pişirin.
Pişen consomme'yi karıştırmadan ortasına ufak bir delik açarak, içindeki elde edilen domates suyunu ince süzgeç veya tülbentten geçirin.
Hazırladığınız krema custard ve elde ettiğiniz consomme'yi kasede servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...