GeriTatlı Tarifleri Cocada tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cocada tarifi

Cocada tarifi

Cocada (Hindistan cevizi şekeri), Meksika mutfağının enfes tatlılarından biri. Fırında pişirilen bu leziz tatlı daha yumuşak olması için oda sıcaklığında servis ediliyor. Evde denemek isterseniz cocada tarifimiz tüm detaylarıyla hemen aşağıda... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 400 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt ( veya Hindistan cevizi suyu)
  • Yarım su bardağı yoğunlaştırılmış süt

Cocada tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, su, süt ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın Hindistan cevizi rendesini ekleyip bir süre karıştırın.

Üzerine yoğunlaştırılmış sütü ilave edin. Yoğun krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 20 dakika karıştırın.

Önceden yağladığınız tepsiye karışımı dökün.

Soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun...