Çitirmek tarifi
Çitirmek, Muğla mutfağına ait nefis bir atıştırmalık. Susam helvası da denilen çitirmek, kavrulan susamın üzerine bal eklenerek hazırlanıyor. Sıcacık bir bardak çayın yanında çitirmek istemez miydiniz? Birkaç malzeme ile harika bir lezzet sizi bekliyor. İşte yapılışı... Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram susam
- 400-450 gram bal
- 2 su bardağı fıstık, ceviz veya badem
Çitirmek tarifi Nasıl yapılır?
Susamı ayıklayıp yıkayın.
Bir tavaya alıp yağ eklemeden renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Susam kavrulunca üzerine balı ekleyin.
Tercihe göre fıstık, ceviz veya bademi de ilave edin.
Pişmeye yakın susamlar birbirini tutarak köpük köpük olmaya başlayacaktır.
Piştikten sonra yağlı bir tepsiye veya ekmek tahtasının üzerine döküp kaşıkla bastırın.
Soğuması için kenara alın. Tamamen soğumadan da kare veya dikdörtgen şeklinde dilimleyin.
Soğuyunca çay ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...