Cillincop tarifi
Cillincop, Antalya mutfağına ait bir tatlı. Tahinli un helvası olarak da tarif edebileceğimiz cillincopun en önemli özelliği de içine eklenen çitlembik ya da menengiç. Bu farklı tatlıyı siz de denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı tahin
- 1 çay bardağı çitlembik
- 1 su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Cillincop tarifi Nasıl yapılır?
Çitlembik tohumlarını havanda yağı çıkıncaya kadar dövüp kenara alın.
Pekmezi, suyu ve şekeri derin bir kasede karıştırın.
Unu tencereye koyun.
Kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak iyice kavurun.
Kavurduğunuz una dövdüğünüz çitlembikleri ve tahini ekleyin.
Karıştıra karıştıra tahini una yedirin.
Pekmezli su karışımını azar azar ekleyerek helvanın kıvam almasını sağlayın.
Helvayı ılınmaya bırakın.
Ardından kaşık kaşık alarak şekillendirip servis tabağına alın. Afiyet olsun…