Çikolatalı ekler tarifi
Evde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ekleri çocuklarınız çok sevecek.
Yapımı için malzemeler
- Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı un
- 3-4 adet yumurta
- Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- Çikolatalı sos için
- 80 gram bitter çikolata
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Çikolatalı ekler tarifi Nasıl yapılır?
Hamuru için, 1 su bardağı suyu ve tereyağını bir tencereye alıp altını yakın. İçine toz şekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden ekleyip karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin. (Yumurta ölçüsü hamurun kıvamına göre değişebilir.) Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak olsun.
Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip kremadan koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.