Son Güncelleme:
Çikolata soslu armut tatlısı tarifi
Üzerinde çikolatasıyla gayet hafif ve şık görünümlü bir tatlı.
Yapımı için malzemeler
- 6 orta boy armut
- 150 gram toz şeker
- 700 mililitre su
- 1 çubuk tarçın
- 3-4 karanfil
- 150 gram bitter çikolata
- 50 mililitre süt
- 80 mililitre krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolata soslu armut tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısımlarını düz durması için kesin. Su, şeker, tarçın ve karanfili tencereye alın. Armutları ekleyerek orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Armutları süzüp servis tabağına dizin.
Sos için, çikolata, süt ve kremayı sos tenceresine alarak eriyinceye kadar pişirin. Tereyağını da ekleyip karıştırın. Sosu armutların üzerine gezdirip servis yapın.