Ciğer mousse tarifi
Son zamanların favorisi ciğer mousse, sofralarımıza farklı bir yorumla renk katmanın harika bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Tavuk ciğerine yeni bir soluk getiren bu lezzetli yemek, portakal suyu ve frenk üzümünün birleşmesiyle alışılmışın dışında yeni bir tat arayışında olanlara alternatif sunuyor. İşte başlı başına bir öğün olma özelliği taşıyan tarifin detayları…
Yapımı için malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet kekik
- 200 gram tavuk ciğeri
- 30 mililitre portakal suyu
- 100 mililitre krema
- 1 adet yumurta
- 4 yaprak jelatin
- 250 mililitre kırmızı frenk üzümü
- 10 adet beyaz top biber
- Tuz
- Karabiber
Ciğer mousse tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağı tencerede eritin.
Soğanı küp şeklinde doğrayın.
Ardından erimiş yağdan 100 gram alın ve soğanları şeffaf olana kadar kavurun.
Ciğerleri ve ince kıyılmış kekikleri de ekleyip orta ateşte 5 dakika kavurun.
Portakal suyunu ilave edin.
Yeteri kadar tuz ve biberle tatlandırın.
Sırasıyla ılık tereyağını, kremayı, yumurtayı karışıma ekleyerek blender ile püre haline getirin.
750 mililitre hacmindeki terin kalıba püreyi yayın ve kapağını kapatıp sıcak su dolu bir tepsiye oturtun.
150 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
Fırından ve sudan çıkartıp soğumaya bırakın.
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın.
Sonrasında üzüm suyunu ısıtıp, suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin.
Karışımı ciğerin üzerine dökün, top biberleri de üstüne serpiştirdikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
Ciğeri hiç kesmediğiniz takdirde 1 hafta buzdolabında bekletebilirsiniz.
Kesildikten sonra 3 günde tüketilmesi gerekir.
Ekmekle ya da küçük parçalar halinde yaprak salatanın içinde servis edin. Afiyet olsun...