Cevizli sucuk ve köfte tarifi
Cevizli sucuk ve köfte, Muğla'da daha çok çerezle birlikte tüketilen nefis bir atıştırmalık. İlave şeker içermediği için oldukça hafif bir tadı olduğunu da söyleyebiliriz. Üzüm şırası ve cevizle hazırlanan bu nefis yiyecek tatlı krizlerinize de birebir. Soğuk kış günlerinde keyifle tüketilen cevizli sucuk ve köftenin malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıdaki tarifimizde bulabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 5 litre üzüm şırası
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Tam kurumamış ceviz
Cevizli sucuk ve köfte tarifi Nasıl yapılır?
Büyük bir tencerede üzüm şırasını kaynatın.
Ayrı bir kasede un ve nişastaya bir miktar şıra ekleyip karıştırın. Cıvık bir kıvamda hamur elde edin.
Hamurun içinde topaklanmalar olmaması için bir elekten geçirin.
Koyu kıvama gelince yavaş yavaş şıraya ekleyin ve bu arada sürekli karıştırın.
Pürüzlü kıvama gelince ocaktan alın.
Köfte yapmak isterseniz; bir tepsiye dökün. Ertesi gün baklava dilimi şeklinde kesin ve kuruması için bir hafta bekletin.
Daha sonra temiz bir bezin içine alın.
Cevizli sucuk yapmak isterseniz de; şıra pişerken cevizleri ayıklayıp 35-40 santimetre uzunluğundaki iplere dizin.
Daha sonra pişen şıraya batırın ve iki ucu birbirine değmeyecek şekilde bir çubuğa bağlayıp asın.
Kuruyunca tekrar şıraya batırın ve asın.
Bu işlemi üç defa tekrarlayın ve kuruması için 1 hafta bekletin.
Afiyet olsun...