GeriMutfak Tüyoları Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Püf noktalarıyla Çerkez tavuğu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Püf noktalarıyla Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Püf noktalarıyla Çerkez tavuğu tarifi

Mezeler, sofralara ayrı bir lezzet katıyor. Çerkez tavuğu da nefis tadının yanı sıra pratik bir şekilde hazırlanmasıyla da tarif listelerinin vazgeçilmezlerinden. Peki Çerkez tavuğu nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla Çerkez tavuğu tarifi...

Unlu veya cevizli olarak yapılan Çerkez tavuğu, misafir sofralarınıza çok yakışacak. Üstelik kısa sürede birkaç basit malzemeyle hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, yapılışını sizin için derledik. İşte Çerkez tavuğu malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER:

1 adet bütün tavuk
1 su bardağı tavuk suyu
3 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Tavuğu güzelce haşlayın. Daha sonra derisini ayırın ve didikleyin. Bayat ekmeği de tavuk suyuyla ıslatın. Ceviz içini robottan çekin. Ekmek içi, sarımsak ve cevizi karıştırın. Son olarak tavuğu da ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kırmızı biber serpip servis edin.

False