Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? Evde kolay Pideli Köfte malzemeleri ve tarifi
Bursa Pideli Köfte tarifi ile merak uyandıran köfte çeşitleri arasında yer alıyor. Genellikle Bursa'nın Merkez Kayhan Mahallesi'nde meşhur olan bu lezzeti, evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, Bursa Pideli Köfte malzemeleri nelerdir? İşte, kolayca yapabileceğiniz Pideli Köfte tarifi ve malzeme listesi hakkında detaylı bilgiler
Bursa Pideli Köfte için gerekli olan malzeme listesinde önemli olan kebaplık küçük pidelere erişebilmektir. Tereyağı ise Pideli Köfte'nin temelini oluşturmaktadır. Peki, Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz Bursa Pideli Köfte hakkında bazı bilgiler
PİDELİ KÖFTE MALZEMELERİ
500 gr Kıyma
3 Adet Kebaplık Küçük Pide
250 gr Tereyağı
250 gr Yoğurt
1 Çay Kaşığı kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
Domates Salçası
PİDELİ KÖFTE TARİFİ
Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir.
Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır.
Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır.
Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir.
Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.