Burrito tarifi
Burrito için bir tür Meksika dürümü diyebiliriz. İçi bol malzemeli nefis bir sokak lezzeti olan burrito, etle, tavukla ya da başka malzemeler kullanılarak yapılabilir. Evde de kolayca yapabileceğiniz burrito’nun malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 4 adet tortilla
- 250 gram yağsız biftek
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kırmızı soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- Yarım çay bardağı et suyu
- 150 gram haşlanmış Meksika fasulyesi
- 1 su bardağı çedar rendesi
- 4-5 dal taze kişniş
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Ekşi krema için:
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı çiğ krema
Burrito tarifi Nasıl yapılır?
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın.
Etleri ve kapya biberi de jülyen doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp önce soğanları sonra da sarımsakları soteleyin.
Etleri de soğanlara ekleyip 5 dakika daha soteleyin.
Ardından biberleri de ekleyip karıştırın.
Kimyon, toz kırmızı biber ve tuzu ilave edip harmanlayın.
Doğranmış domates, domates püresi ve ince kıyılmış taze kişniş yapraklarını ekleyin.
Son olarak Meksika fasulyesi ve et suyunu da ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Tortilla’ları tavada biraz ısıttıktan sonra ortalarına etli malzemeyi bölüştürün.
Dürüm şeklinde sardınız tortilla’ları fırın kabına alın.
Üzerine rendelenmiş çedar serpip fırında 200 derece peynir eriyene kadar pişirin.
Burrito’nuz hazır. Ekşi krema ve yoğurdu çırparak elde edeceğiniz sos ve guacamole ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…