GeriSalata Tarifleri Börülce sallaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Börülce sallaması tarifi

Börülce sallaması tarifi

Börülce sallaması, taze börülceyle yapılan bir tür haşlama salata. Sıyırma da denen bu salatanın yapılışı çok kolay. Özellikle börülcenin bol olduğu yaz aylarında canınız hafif bir şeyler yemek istediğinde bu salatayı mutlaka denemelisiniz. İşte Balıkesir mutfağından börülce sallamasının malzemeleri ve yapılış aşamaları.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram börülce
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Koruk suyu
  • Tuz

Börülce sallaması tarifi Nasıl yapılır?

Börülceleri ayıklayıp tuzlu suda haşlayın.

Renklerini kaybetmemeleri için soğuk suya koyun.

Ardından servis tabağına aktarın.

Sarımsakları dövün.

Koruk suyu, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu karıştırıp bir sos elde edin.

Börülcelerin üzerine sosu gezdirip servis edin. Afiyet olsun…