GeriTatlı Tarifleri Bisküvi tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bisküvi tatlısı tarifi

Bisküvi tatlısı tarifi

Bisküvi tatlısı evde yapabileceğiniz en pratik ve ekonomik tatlıların başında geliyor. Biz tarifimizde tatlının puding kısmını sıfırdan hazırladık ama sizin zamanınız yoksa ya da tarif daha da kolaylaşsın isterseniz hazır toz pudingle de bisküvi tatlısı yapabilirsiniz. İşte bisküvi tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 paket pötibör bisküvi

Puding için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 avuç damla çikolata
  • Portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Bisküvi tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Puding malzemelerini bir tencerede topak kalmayacak şekilde güzelce karıştırın.

Tencereyi ocağa alıp altını çok fazla açmadan karıştıra karıştıra pişirin.

Pişen pudingi ocaktan alıp mikserle pürüzsüz bir kıvama getirin.

Fırın kabının tabanına bisküvileri bir sıra dizin.

Üzerine bir kat puding dökün.

Bisküviler ve puding bitene kadar bu işleme devam edin.

Tatlıyı servis etmeden önce birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Kare kare dilimledikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpip servis edin. Afiyet olsun…