Beyran çorbası tarifi ve malzemeleri: Evde kolay beyran çorbası nasıl yapılır?
Gaziantep mutfağının sevilen lezzetlerinden olan beyran çorbası evde kolay tarifi ile sofralarınıza geliyor. Tek başında bir yemek olarak sunabileceğiniz beyran çorbası, diğer yandan da oldukça şifalı bir çorbadır. Normalde uzun sürede pişen kuzu etini düdüklüde daha kısa sürede pişirebilir, sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Peki, beyran çorbası nasıl yapılır? İşte, beyran çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Anteplilerin yemek olarak adlandırdığı beyran çorbası, dilerseniz tek başına bir akşam menüsü olabilir. Aynı zamanda günün her saatinde içilebilen beyran çorbası, normalde kuzu etinin 14 saat boyunca odun ateşinde yavaş yavaş pişirilmesiyle hazırlanıyor. Ancak beyran çorbası evde kolay tarifi ile düdüklüde daha kısa sürede hazırlamanız mümkün. İşte, beyran çorbası tarifi detayları...
1 kilogram kuzu incik
2 çay bardağı pirinç
5-6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
8 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
BEYRAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Kuzu etini düdüklü tencereye alın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ve suyu ekleyin ve iyice haşlayın.
Tencereden çıkardığınız eti bir çatal yardımıyla ince ince didikleyin.
Pirinçleri etin suyunda iyice haşlayın.
Üzerine tereyağı, salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
Ardından didiklediğiniz etleri de içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatmaya devam edin.
Ocaktan alıp üzerine limon suyu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...