GeriÇorba Tarifleri Beyran çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyran çorbası tarifi

Beyran çorbası tarifi

Gaziantep mutfağının en tanınmış ve en sevilen lezzetlerinden biri olan beyran, genelde sabah kahvaltılarında tüketilen bir yemek. Türkiye'nin diğer yerlerinde beyran çorbası olarak da bilinse de Gaziantepliler beyranın bir çorba değil yemek olduğunun altını çiziyor. Özellikle kışın hastalıklara karşı şifa niyetine tüketilen beyranı siz de evinizde yapmak isterseniz, coğrafi işaret tesciline uygun tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kemikli gerdan
  • 300 gram pirinç
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 diş sarımsak
  • 100 gram iç yağı

Beyran çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Eti bir tencerede, yüksek ateşte kaynatın ve bu sırada suyun üzerinde oluşan köpüğü alın.

Kaynayan etin altını kısın ve haşlanıncaya kadar kaynatmaya devam edin.

Başka bir tencerede pirinci haşlayın.

Haşlanan pirinçleri 5 porsiyon olacak şekilde metal tabaklara bölüştürün.

Pirinçlerin üzerine  et, et suyu, sarımsak, pul biber, damak zevkinize göre tuz, karabiber koyup limon sıkın.

Kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun.