GeriMutfak Tüyoları Beşamel soslu sebzeli mantar sote nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beşamel soslu sebzeli mantar sote nasıl yapılır?

Beşamel soslu sebzeli mantar sote nasıl yapılır?

Et ve sebze yemeklerinin lezzetine lezzet katan beşamel sosu yeni bir tarifte uygulamaya ne dersiniz? Beşamel soslu sebzeli mantar sote tarifiyle özellikle sebze tüketmeme konusunda inatçı olan miniklerin kalbini fethedebilirsiniz. Peki, beşamel soslu sebzeli mantar sote nasıl yapılır?

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ MANTAR SOTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
500 gram mantar
200 gram kereviz
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 adet domates
1 adet büyük boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı teyaz biber
1 su bardağı taşar peyniri rendesi

Yapılışı:

İlk olarak tüm malzemeleri doğrayın. Daha sonra tavada yağı kızdırıp soğanları ve sarımsakları kavurun.

Üzerine kıymayı da ilave edip kavurun. Domatesleri katıp eritin. Biraz tuz ekleyin. 

Tüm malzemeler özleşince mantarları katıp kapağını kapatın ve suyunu salmasını bekleyin.Daha sonra suyunu çekmesi için kapağını açın.

O suyunu çekerken siz beşamel sosunu hazırlayın. Bir tencerede yağı eritin, üzerine unu eleyip kokusu gidene kadar karıştırın.

Tencereyi ocaktan alın, sütü yavaş yavaş katıp hızlıca çırpın.

Tekrardan ocağa alıp koyulaşmasını bekleyin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine tuz ve beyaz biber ekleyin.

Suyunu çeken mantarları güveç kaselerine aktarın.

Üzerine beşamel sosu katıp 200 derecedeki fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Üzerine kaşar peyniri rendesini de ekleyin ve 7 dakika daha fırında tutun. Daha sonra servis yapabilirsiniz.

False