GeriHamur İşi Tarifleri Banduma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Banduma tarifi

Banduma tarifi

Banduma, Kastamonu mutfağının meşhur lezzetlerinden. Tavuk veya hindi suyuyla hazırlanan banduma, tereyağlı sosuyla da lezzetini katlıyor. Akşam yemeğin için yöresel bir tarif arıyorsanız, bandumayın deneyebilirsiniz. Peki banduma nasıl yapılır? İşte banduma tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram böreklik un
  • Yarım hindi
  • 150 gram ceviz içi
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz

Banduma tarifi Nasıl yapılır?

Hindiyi haşlayın ve suyunu bir kenara alın.

Un, su ve tuzu yoğurup bir hamur elde edin.

Hamuru oklavayla açıp yufka haline getirin. Sacda veya tavada pişirin.

Ceviz içini ufalayın ve tereyağını bir tavada kızdırın. Ceviz içinin üzerine dökün.

Pişen yufkaları rulo şeklinde 3-4 parmak kalınlığında kesin ve hindi suyuna batırıp tepsiye dizin.

Hindinin etini didikleyip yağlanmış cevizlerle birlikte hamurların üzerine yerleştirin.

Üzerine de hindi suyunu gezdirin ve ocakta kızarana kadar pişirin.

Son olarak üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...