GeriAtıştırmalık Tarifleri Bamya turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya turşusu tarifi

Bamya turşusu tarifi

Bamya seveni olduğu kadar sevmeyeni de var. Bamya tüketenler için yemeği de kızartması da ayrı lezzetli. Bamya turşusu da bu faydalı sebze ile hazırlanabilecek farklı bir tarif. Ayrıca bamyayı da sevdirecek. Peki bamya turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz bamya turşusu ve tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze bamya
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Limon tuzu
  • 100 ml sirke
  • 3 diş sarımsak
  • Kaya tuzu

Bamya turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Bamyaları yıkayıp başlarını yarım koni şeklinde kesin.

Ardından sarımsakları soyup ikiye ayırın.

Cam kavanoza önce bamyaları dizin, daha sonra sarımsakları da araları yerleştirin.

En üzerine limon tuzu, sirke ve kaya tuzunu ilave edin.

En son kavanozu dolduracak kadar sıcak su ekleyin.

Kavanozun ağzını iyice kapatıp yaklaşık 2 hafta kuru ve serin yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun...