GeriTatlı Tarifleri Ballı haşhaşlı krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı haşhaşlı krep tarifi

Ballı haşhaşlı krep tarifi
Canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz pratik bir lezzet...

Canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz pratik bir lezzet...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı kadar un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Ballı haşhaşlı krep tarifi Nasıl yapılır?

Fındık içi, bal, 1 yemek kaşığı haşhaş ve sıvı yağı ayırın.

Önce sıvı malzemeleri pürüzsüz şekilde fazla köpürtmeden karıştırın. Sonra unu eleyerek tüm malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Krep tavasına sıvı yağdan çok az koyup tavayı ısıtın. Kepçe ile tavaya hamur koyup arkalı önlü pişirin. Her krep arasına önce 1 kaşık bal dökerek, haşhaş ve fındık serpiştirin. 5-6 kat olunca en üstünü süsleyip hafif ılık servis yapın.