GeriTatlı Tarifleri Balkabaklı turta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balkabaklı turta tarifi

Balkabaklı turta tarifi

Sonbaharda yapabileceğiniz çok lezzetli bir tatlı.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kakaolu kavrulmuş bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 600 gram balkabağı
  • 3 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 200 mililitre krema
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 fiske tuz

Balkabaklı turta tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle balkabaklarını haşlayın. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirin. Oda sıcaklığına geldiğinde şeker, krema, yumurta sarılarını ve tuzu ekleyin ve spatula ile karıştırın.

Kakaolu kare kavrulmuş bisküviyi robottan geçirin. Eritilmiş tereyağını, tarçın ve zencefili ekleyin, spatula ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Taban soğuduktan sonra balkabağı püresini kakaolu karışımın üzerine dökün ve kalıbı hafifçe sallayarak her yerine eşit miktarda gelmesini sağlayın. Yine 180 derecede 30 dakika pişirin. Sonrasında 1-2 saat buzdolabında bekletip üzerine kavrulmuş fındık kırıkları serperek servis edebilirsiniz.