Balkabaklı cheesecake tarifi
Sonbaharın en güzeli balkabağını sevenleri buraya alalım… En beğendiğiniz cheesecake tarifleri arasına girecek olan balkabaklı cheesecake’i bu tarifle mutfağınızda en az pastanedekiler kadar güzel yapmanız mümkün. İşte enfes balkabaklı cheesecake tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 1 paket yulaflı bisküvi
- Yarım paket pötibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Kreması için:
- 2 paket labne peyniri
- 1 paket kutu süt kreması
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Balkabağı püresi için:
- 250 gram balkabağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Tarçın
Yarım su bardağı su
Balkabaklı cheesecake tarifi Nasıl yapılır?
Tabanı için bisküvileri blender’da un haline getirinceye kadar parçalayın.
Erittiğiniz tereyağını bisküvilere ekleyip karıştırın.
Bisküvileri kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.
Hazırladığınız tabanın donması için dondurucuya alın ve 15 dakika dinlendirin.
Peynirli karışım için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
Sarıları ve 1 su bardağı toz şekeri eriyinceye kadar çırpın.
Eriyen şekerin üstüne labneyi ve kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Başka bir kapta yumurtanın aklarını 1 yemek kaşığı toz şeker ekleterek kar haline getirin.
Kabaran aklara un ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
İki karışımı birbirine spatula yardımıyla ekleyerek alttan yukarıya doğru karıştırın.
Karışımı bisküvi tabanını üzerine dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pişen cheesecake’i soğuması için fırının kapağını açarak dinlendirin.
Sosu için balkabağı, su, şeker ve tarçını tencereye alın.
Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen karışımı ezerek püre haline getirin, soğutun ve pişen cheesecake’in üzerine dökün.
En az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…