GeriBalık Tarifleri Balık buğulaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balık buğulaması tarifi

Balık buğulaması tarifi

Az yağlı ve sağlıklı bir balık buğulama tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram balık
  • 3 adet havuç
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet domates
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Balık buğulaması tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları ayıklayın, yıkayın ve pişireceğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpin, zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin, üç defne yaprağı koyun. Bir demet maydanozu kıyarak üzerine serpin. Dört adet olgun domatesin kabuğunu soyarak rendeleyin. Başka bir kapta havuçları rendeleyin ve yağda rengi çıkana kadar kavurun. 1 su bardağı un ekleyerek, unun kokusu çıkana dek kavurun. Suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Fırın tepsisinde bekleyen balıkların üzerine bu sosu dökün ve üzerine kapak veya yağlı kağıt örtün. Fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ateşten alın..